×
Facebook
Vakantieparken in Europa

Vakantiepark Auerhahn

Algemeen:

488 m boven zeeniveau. >>Gezellige, vakantieplaats, 30 km ten noorden van Nordhausen, 30 km ten zuiden van Quedlinburg, 30 km van Wernigerode. In de plaats: levensmiddelenwinkels, levensmiddelenzaak, bakkerij, restaurant. In Hasselfelde ligt de western-avonturenstad "Pullmann-City". Op een terrein van 100.000 m2 is hier een westernstad uit de 19e eeuw nagebouwd. Musea, shows, goudzoekerskamp en veel andere attracties geven een beeld van hetleven in het Wilde Westen. In de plaatselijke Harz-kolenbranderij wordt naar oud gebruik houtskool vervaardigd en aanschouwelijk uitgelegd. Hasselfelde beschikt over een aansluiting met de Harzer smalspoorbaan, waarmee men op de Brocken, naar Nordhausen en tot Quedlinburg kan rijden. De belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving zijn de Rübeländer druipsteengrotten, meerdere mijnen, de vakwerksteden Wernigerode en Quedlinburg en de keizerstad Goslar.
Plaats:
Hasselfelde

Parkfaciliteiten:

Openluchtzwembad. Beachvolleybal-veld. 190 km wandelpaden. Kinderspeelplaats, recreatiepark "Pullmann City".

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.
Routebeschrijving:

Omgeving:

"Harz" betekent hoogte en doet zijn naam eer aan want het is Duitslands meest noordelijke middelgebergte. Het heeft uitgestrekte hoogvlaktes met bosrijke bergkruinen en diepe dalen. De bruisende metropolen Hamburg, Hannover en de hoofdstad Berlijn vormen de driehoek waarin deze prachtige streek in gelegen.
Het uitgestrekte Nationalpark Harz bestaat grotendeels uit naald- en loofbossen, snelstromende beekjes, rotspartijen, watervallen, meren en prachtige rivierdalen. Maar men vindt er ook de mooie stadjes uit het voormalige Oost-Duitsland met gezellige marktpleinen, vakwerkhuizen en oude kerken, kastelen en ruïnes.
Bij voldoende sneeuwval kan men er ook een prima wintersportvakantie doorbrengen met een grote variatie aan sporten. Er zijn verschillende skipistes beschikbaar en men kan er volop langlaufen. Het is een uitstekende bestemming voor een actieve natuurvakantie gecombineerd met culturele historische uitstapjes.

Wat u zeker moet doen in Harz
Quedlinburg ademt de sfeer van de middeleeuwen. 1200 Prachtige vakwerkhuizen sieren de stad. Hier staat dan ook het oudste huis van Duitsland, uit 1350. Een bezoek aan een van de musea of het slot behoort tot de vele mogelijkheden. Hier bevindt zich ook het enige Europese Houtwormmuseum. Het hele stadje staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

In de St. Buchard Klosterkirche in Halberstadt vindt sinds 5 september 2000 het John Cage Orgelprojekt plaats dat tot 4 september 2640 gaat duren. Het is dan ook langste concert ter wereld.

De 'Brockenbahn'
Het treintje van de 100 jaar oude Harzer Schmalspurbahn rijdt langs een smalspoor door schitterende landschappen naar kleine, romantische Harzdorpen en de top van de Brocken. Alleen in de zomer.

Tijdens de Walpurgisnacht (30 april op 1 mei) viert een bont gezelschap van heksen in het dorpje Schierke feest met de duivel. Zij vliegen op hun bezems naar de top van de Brocken waar een kreupele schimmel wordt geslacht en genuttigd. Vervolgens speelt de duivel een vrolijk deuntje op zijn schedel en wordt het nog heel gezellig.

Toen in 968 nabij Goslar zilvererts werd ontdekt, ontwikkelde het zich tot een welvarend stadje waar keizers en koningen graag vertoefden. Er staan meer dan duizend huizen op de monumentenlijst, waarvan enkele honderden dateren van voor 1550. In 1993 kwam Goslar op de lijst van Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Harzburg: het sprookjesbos.
Een ideaal uitstapje met kinderen.

Een rondvaart op de Okerstausee
Een rustige boottocht langs de prachtige natuurlijke coulisse van het Harz-landschap. Aan boord wordt u culinair verwend en zorgen hostesses voor een aangenaam uitstapje.

Rübeland: de druipsteengrotten
Deze maken deel uit van het door de Unesco beschermde Geopark Harz-Braunschweiger en Land-Ostfalen.

Elbingerode: de 'Buchenberg',
In deze voormalige mijnen kunt u de aloude traditionele mijnbouw herbeleven.

Bungalow Blauvogel

huishelft, 4 personen, 3 kamer(s), 2 slaapkamer(s), 1 badkamer(s), ca. 76 m², 2 etage(s). Aanwijzing: Roken in het huurobject niet toegestaan. Inrichting: goed, fraai, met veel hout, gezellig, individueel, tegelbodem, houten vloer. Faciliteiten: sateliet-tv; stereo-installatie; Internettoegang Wi-Fi (inclusief); elektrische verwarming; opbergruimte (alleen van buitenaf bereikbaar). Indeling Ruimte: Woonruimte(begane grond): zithoek, uitgang terras. Van woonruimte trap naar de bovenverdieping. Eetplaats: in de woonruimte. Keuken: open naar de woonruimte. Keuken apparatuur en gerei: 4 ceran kookplaten, bakoven, magnetron, afwasmachine, koelkast, koffie-apparaat. Slaapkamer 1(bovenverdieping 1, schuin dak): tweepersoonsbed. Slaapkamer 2(bovenverdieping 1, schuin dak): 2 x eenpersoonsbed. Sanitair 1(begane grond): WC. Sanitair 2(bovenverdieping 1, schuin dak): douche, WC. Buitenbereik (privé gebruik): Grondstuk: eigen grondstukgedeelte, open grondstuk, ligging op de helling, grasvelden. mogelijkheid te parkeren aan de straat bij het huis. terras (deels overdekt), meubels aanwezig.
Slaapkamers:
2
Personen:
4
Oppervlakte:
76 m²

Foto's algemeen:

Foto's faciliteiten: