Vakantieparken in Europa

Bungalowpark l'Espinette

Algemeen:

Midden in de prachtige Ourthevallei, tegen de bosrand ligt dit kleinschalige park. Het toeristische stadje Hotton, met winkels, restaurantjes en uiteraard de Ourthe ligt op slechts 3 km. Het park is bijzonder geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. Echter de ligging maakt het ook bijzonder geschikt als uitvalsbasis voor adventure activiteiten: uitgestippelde wandelroutes, kajak op de Ourthe, mountainbike, paardrijden, klimmen en abseilen (klimrots op 2 km), golf, mini-strand in Hotton... 's avonds kunt u heerlijk gaan eten in een van de vele gastronomische restaurantjes. De bungalowtjes zijn functioneel ingericht. Op het park is o.a. een speelkamer voor de kleintjes. Taverne met groot terras (geopend in juli en augustus).
Bezienswaardigeheden in de buurt zijn: De grotten " Duizend en één nacht" van Hotton, de stadjes Durbuy en La Roche en Weris met authentieke dolmen en menhirs.

Parkfaciliteiten:

Algemeen Park
 • Internettoegang
Indoor Actief
 • Tennisbaan
Outdoor Actief
 • Jeu de boules
 • Kano-verhuur
 • Midgetgolf
 • Sportveld(en)
 • Tafeltennis
 • Tennisbaan
 • Wandelen
Voor kinderen
 • Speelhal/Speelautomaten
 • Speeltuin

Bungalow l'Espinette, Type A

Parterre Woonkamer 2-pers. slaapbank TV (kabel) Open keuken Kinderslaapkamer 2x 1-pers. bed Badkamer ligbad wastafel toilet Algemeen Verwarming (elektrisch) Terras Tuinmeubilair Kinderbed Kinderstoel

Slaapkamers:
1
Personen:
4
Oppervlakte:
32 m²

Bungalow l'Espinette, Type B

Parterre Woonkamer 2-pers. slaapbank TV (kabel) Open keuken Slaapkamer 3x 1-pers. bed Badkamer ligbad wastafel toilet Algemeen Verwarming (elektrisch) Terras Tuinmeubilair Kinderbed Kinderstoel

Slaapkamers:
1
Personen:
5
Oppervlakte:
32 m²

Bungalow l'Espinette, Type C

Op de 1e etage Woonkamer 2-pers. slaapbank TV (kabel) Open keuken Badkamer ligbad wastafel toilet Op de 2e etage Slaapkamer 3x 1-pers. bed 1-pers. vouwbed Algemeen Verwarming (elektrisch) Terras Tuinmeubilair Kinderbed Kinderstoel

Slaapkamers:
1
Personen:
6
Oppervlakte:
55 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Het zuidoostelijk hoger gelegen deel van België, gevormd door de provincies Luik, Namen en Luxemburg staat beter bekend als de Ardennen.

De naam Ardennen is afgeleid van het Keltische 'ardu', wat stil of hoog betekent en wordt voor het eerst vermeld in Julius Caesars relaas 'Over de Gallische Oorlog', waarin hij de opmerking maakte die ieder Belgisch kind vanaf de eerste klas leert: "De Belgen zijn de dappersten van alle Galliërs".

Het gebied vormt zowel een geografische, als een culturele eenheid die echter betrekkelijk is, want de streek omvat een aantal hoogvlaktes met elk een eigen karakter. Langs de Duitse grens liggen de Hautes Fagnes (de Hoge Venen), een hooggelegen en onherbergzaam, maar tevens schitterend moerasgebied. Het andere uiterste is het Land van Gaume in het zuiden, een licht glooiend mergelland dat deel uitmaakt van Lotharingen. Beschut van de noordenwinden heeft het dan ook een zachter klimaat. De eigenlijke Hoge Ardennen bestaan uit een bergmassief, met hoogtes variërend tussen 500 en 600 meter en begroeid met uitgestrekte wouden. Diepe rivierdalen en steile rotswanden geven het Ardennen woud een woest, bergachtig aanzien dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op zowel natuur-, rust- als sportliefhebbers. Het landschap kenmerkt zich door bossen, steile rotswanden (bergbeklimmen) en rivieren (kanoën en kajakken). De Ardennen is een perfect vakantiegebied, niet alleen voor wie het natuurschoon weet te waarderen, maar ook voor hen die een actieve vakantie zoeken.

Foto's algemeen: