Vakantieparken in Europa

Domaine Du Bonsoy

Algemeen:

De bungalows in vakantiepark Domaine du Bonsoy liggen verspreid in groepjes tussen de bomen op 1 km van Hastière in de Maasvallei. Het park ligt vlakbij de Franse grens 20 km ten zuiden van Dinant. In de omgeving kunt u diverse sportieve activiteiten ondernemen zoals kajakken, mountainbiken en rotsklimmen op de Rocher de Freyr. In het ruim opgezette park (70 ha) is een verwarmd openlucht zwembad (25x12 m), winkel snackbar , receptie, tennisbaan, volleybalveld, speeltuin, minigolf, wasserette en recreatieruimte. Het zwembad dat pal aan de Maas is gelegen is van eind mei tot september geopend. De woningen liggen soms dicht bij een parkeerplaats, soms wat verder weg en zijn dan bereikbaar met een trap of bospad. Sommige vakantiehuisjes zijn vrijstaand, anderen per 2 geschakeld zijn. Door de ligging op een helling zijn de meeste woningen in Domaine du Bonsoy minder goed te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn.

Parkfaciliteiten:

In het park is een verwarmd openlucht zwembad (25 x 12 m), winkel, restaurant met terras (juli en augustus), bar, receptie, tennisbaan, volleybalveld, speeltuin, minigolf, wasserette en recreatieruimte.

Bungalow Domaine Du Bonsoy, Koala 6

Slaapkamer Stapelbed x 2 Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Woonkamer Opklapbed(den) of matras(sen) x 2 Keuken Toilet Toilet:koud water Badkamer Warm en koud water, Handdouche en ligbad Terras of vergelijkbaar Balkon en terras

Slaapkamers:
2
Personen:
4
Oppervlakte:
58 m²

Bungalow Domaine Du Bonsoy, Koala 12

Slaapkamer Stapelbed x 2 Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Woonkamer Opklapbed(den) of matras(sen) x 2 Keuken Toilet WC, zonder wastafel Badkamer Warm en koud water, Handdouche en ligbad Terras of vergelijkbaar Balkon en terras

Slaapkamers:
3
Personen:
6
Oppervlakte:
50 m²

Bungalow Domaine Du Bonsoy, Koala 2

Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer Stapelbed x 2 Woonkamer Keuken Toilet WC, zonder wastafel Badkamer Toilet: warm en koud water, Handdouche en ligbad Terras of vergelijkbaar Open terras

Slaapkamers:
3
Personen:
6
Oppervlakte:
90 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Het zuidoostelijk hoger gelegen deel van België, gevormd door de provincies Luik, Namen en Luxemburg staat beter bekend als de Ardennen.

De naam Ardennen is afgeleid van het Keltische 'ardu', wat stil of hoog betekent en wordt voor het eerst vermeld in Julius Caesars relaas 'Over de Gallische Oorlog', waarin hij de opmerking maakte die ieder Belgisch kind vanaf de eerste klas leert: "De Belgen zijn de dappersten van alle Galliërs".

Het gebied vormt zowel een geografische, als een culturele eenheid die echter betrekkelijk is, want de streek omvat een aantal hoogvlaktes met elk een eigen karakter. Langs de Duitse grens liggen de Hautes Fagnes (de Hoge Venen), een hooggelegen en onherbergzaam, maar tevens schitterend moerasgebied. Het andere uiterste is het Land van Gaume in het zuiden, een licht glooiend mergelland dat deel uitmaakt van Lotharingen. Beschut van de noordenwinden heeft het dan ook een zachter klimaat. De eigenlijke Hoge Ardennen bestaan uit een bergmassief, met hoogtes variërend tussen 500 en 600 meter en begroeid met uitgestrekte wouden. Diepe rivierdalen en steile rotswanden geven het Ardennen woud een woest, bergachtig aanzien dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op zowel natuur-, rust- als sportliefhebbers. Het landschap kenmerkt zich door bossen, steile rotswanden (bergbeklimmen) en rivieren (kanoën en kajakken). De Ardennen is een perfect vakantiegebied, niet alleen voor wie het natuurschoon weet te waarderen, maar ook voor hen die een actieve vakantie zoeken.

Foto's algemeen:

Foto's faciliteiten:

Foto's omgeving: