Vakantieparken in Europa

Vakantiepark Waulsort

Algemeen:

Bungalowpark Waulsort is een klein vakantieparkje met 43 wooneenheden, gelegen bovenop de rotsen van de Maasvallei in het gelijknamige plaatsje Waulsort. Vanuit het park wandel je binnen twee minuten naar het uitzichtpunt van de Maasvallei, 80 m boven de rivier. Waulsort ligt op korte afstand van Dinant (10 km ten zuidoosten) en Givet (10 km ten zuiden, net over de Franse grens). In de zomerperiode is er zelfs een bootdienst die beide plaatsen met elkaar verbindt. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn o.a. de citadel van Dinant, de grotten van Pont d'Arcole in Hastière, de grotten van Han met wildpark, het stadje Givet, de railbike in Falaën, de tuinen van Annevoie en het kasteel van Freyr. In de omgeving kunt u volop kajak, mountainbiken, paardrijden, wandelen, rotsklimmen (Rocher de Freyr) en railbiken. U mag gebruik maken van de faciliteiten van Domaine du Bonsoy aan de overkant van de Maas en het animatieprogramma in de zomermaanden. Bungalowpark Waulsort heeft een kleine speeltuin, een openlucht zwembad en er is voldoende plaats om te spelen in de bossen.

Parkfaciliteiten:

Voor de kinderen beschikt het park over een kleine speeltuin en er is natuurlijk voldoende plaats om te spelen in de bossen. Ook is er een openlucht zwembad. Als gast van het park heeft u toegang tot het Domaine du Bonsoy aan de overkant van de Maas (gratis toegang tot het openlucht zwembad, mogelijkheden van minigolf, tennis, overdekte speeltuin, animatieprogramma in juli en augustus).

Woning Waulsort, Type A

Woning Waulsort, Type A : 4 pers., geschakeld, 33 m², woonkamer met eethoek, ktv en zithoek (tevens 1 tweepers. slaapbank). Open keuken met 4 kookplaten en oven. Badkamer met toilet, wastafel en zitbad. Slaapkamer met 1 tweepers. bed (boxspring). Toegang via schuifpui tot het terras van 13 m² met tuinmeubels en tuingrill.

Slaapkamers:
1
Personen:
4
Oppervlakte:
33 m²

Woning Waulsort, Type B

Woning Waulsort, Type B: 5 pers., geschakeld, 33 m², woonkamer met eettafel, ktv en canapé (tevens 1 tweepers. slaapbank). Open keuken met 4 kookplaten met oven. Badkamer met toilet, wastafel en zitbad. Slaapkamer met 1 tweepers. bed (boxspring) en 1 éénpers. hoogslaper. Terras van 13 m² met tuinmeubels.

Slaapkamers:
1
Personen:
5
Oppervlakte:
33 m²

Villa Waulsort

Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 1-persoonsbed(den) x 2, Stapelbed x 4 Woonkamer Keuken Toilet WC, zonder wastafel Toilet WC, zonder wastafel Toilet WC, zonder wastafel Badkamer Toilet: warm en koud water, Douche Badkamer Warm en koud water, Douche Badkamer Warm en koud water, Douche Badkamer Warm en koud water, Douche Badkamer Toilet: warm en koud water, Douche Terras of vergelijkbaar Open terras

Slaapkamers:
7
Personen:
18
Oppervlakte:
350 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Het zuidoostelijk hoger gelegen deel van België, gevormd door de provincies Luik, Namen en Luxemburg staat beter bekend als de Ardennen.

De naam Ardennen is afgeleid van het Keltische 'ardu', wat stil of hoog betekent en wordt voor het eerst vermeld in Julius Caesars relaas 'Over de Gallische Oorlog', waarin hij de opmerking maakte die ieder Belgisch kind vanaf de eerste klas leert: "De Belgen zijn de dappersten van alle Galliërs".

Het gebied vormt zowel een geografische, als een culturele eenheid die echter betrekkelijk is, want de streek omvat een aantal hoogvlaktes met elk een eigen karakter. Langs de Duitse grens liggen de Hautes Fagnes (de Hoge Venen), een hooggelegen en onherbergzaam, maar tevens schitterend moerasgebied. Het andere uiterste is het Land van Gaume in het zuiden, een licht glooiend mergelland dat deel uitmaakt van Lotharingen. Beschut van de noordenwinden heeft het dan ook een zachter klimaat. De eigenlijke Hoge Ardennen bestaan uit een bergmassief, met hoogtes variërend tussen 500 en 600 meter en begroeid met uitgestrekte wouden. Diepe rivierdalen en steile rotswanden geven het Ardennen woud een woest, bergachtig aanzien dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op zowel natuur-, rust- als sportliefhebbers. Het landschap kenmerkt zich door bossen, steile rotswanden (bergbeklimmen) en rivieren (kanoën en kajakken). De Ardennen is een perfect vakantiegebied, niet alleen voor wie het natuurschoon weet te waarderen, maar ook voor hen die een actieve vakantie zoeken.

Foto's algemeen: