Vakantieparken in Europa

Residence Punta Verudela

Gebied:
Kroatie, Istrië
Plaats:
Verudela

Algemeen:

Vakantiepark Punta Verudela is een groot opgezet park met in totaal 448 accommodaties, met diverse faciliteiten. Het ligt op slechts 200 m. van zee en slechts op 1,5 km. van het centrum van Pula.

Pula is het centrum van het schiereiland Istrië. De uitgestrekte stranden en het helderblauwe water maken het ernaar dat u zich in het paradijs waant. Voor de kust ligt het beroemde eiland Brioni, dat tot zijn dood, de woonplaats van Tito is geweest. U kunt dit eiland, dat nu een nationaal park is, bezoeken. U vindt hier diverse dier- en vogelsoorten. Tevens zijn uitstapjes naar Venetië (per speedboot te bereiken) of naar één van de leuke stadjes van Istrië, waar u de echte tradities van dit schitterende land leert kennen, zeer de moeite waard.

Parkfaciliteiten:

Algemeen Park
 • Internettoegang
 • Receptie
 • Verkoop eigen producten
Attracties
 • Kinderbad
 • Openlucht zwembad
Boodschappen
 • Supermarkt
 • Winkel
Outdoor Actief
 • Bootverhuur
 • Fietsverhuur
 • Kano-verhuur
 • Midgetgolf
 • Tafeltennis
 • Tennisbaan
 • Watersport
Uitgaan
 • Bar
 • Discotheek
 • Restaurant
Voor kinderen
 • Recreatieteam

Studio Punta Verudela

woonkamer 2x 1-pers. bed TV (satelliet) Kluis keuken Magnetron Koel-/vriescombinatie badkamer Douche Algemeen Balkon of terras Airconditioning Tuinmeubilair Zwembad (gedeeld met andere gasten) Kinderbed (te huur)

Slaapkamers:
0
Personen:
2
Oppervlakte:
25 m²

Appartement Punta Verudela

woonkamer 2-pers. slaapbank TV Kluis keuken Magnetron slaapkamer 2-pers. bed of 2x1 pers. Bedden badkamer Douche Algemeen Balkon of terras Airconditioning Tuinmeubilair Zwembad (gedeeld met andere gasten)

Slaapkamers:
1
Personen:
4
Oppervlakte:
35 m²

Appartement Punta Verudela

woonkamer 2-pers. slaapbank TV (satelliet) slaapkamer 2-pers. bed badkamer Douche Toilet Algemeen Hal Kitchenette Airconditioning Zwembad (gedeeld met andere gasten)

Slaapkamers:
1
Personen:
4
Oppervlakte:
35 m²

Appartement Punta Verudela

woonkamer 2-pers. slaapbank TV (satelliet) slaapkamer 2-pers. bed badkamer Douche Toilet Algemeen Hal Kitchenette Zwembad (gedeeld met andere gasten)

Slaapkamers:
1
Personen:
4
Oppervlakte:
35 m²

Appartement Punta Verudela

woonkamer 2-pers. slaapbank TV Kluis keuken Magnetron slaapkamer 2x 1-pers. bed slaapkamer 2-pers. bed of 2x1 pers. Bedden badkamer Douche Algemeen Balkon of terras Airconditioning Tuinmeubilair Zwembad (gedeeld met andere gasten)

Slaapkamers:
2
Personen:
6
Oppervlakte:
55 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Het land van de duizend meren, Istrië is het meest westelijke deel van Kroatië en het mooiste schiereiland van de Adriatische Zee. Men vindt er een interessante mix van mediterrane sfeer, zon, zee, kristalhelder water en stranden die met hun mooie flaneerboulevards doen denken aan tropische paradijzen. Het schiereiland is bovendien omgeven door leuke dorpen met smalle straatjes en verscholen terrasjes. Bijna op het puntje ligt Pula, met zijn grillige kustlijn met vele inhammen en romantische strandjes. De combinatie van tien uur zon per dag in de zomer en honderden kilometers kust vormen het fraaie decor voor een ideale vakantie. Bovendien hebben de toeristenorganisaties een aantal traditionele feesten omgetoverd in aantrekkelijke evenementen, waarbij lokale muziek en dans een grote rol spelen. Daarnaast worden er steeds meer 'festivals' georganiseerd, met klassieke muziek, popmuziek, opera, film, ballet, theater - in de zomer is er altijd wel ergens iets te beleven.

In de jaren zestig was Joegoslavië een aantrekkelijk vakantieland. De natuur was er schitterend en je kon er goed en niet duur eten en drinken. Dat feest wilde men thuis wel voortzetten en zo schoten de zogenaamde Balkan-restaunts dan ook als paddestoelen uit de grond. De politiek gooide roet in het eten, maar de keuken bleef populair. Zij bestaat uit tal van inheemse gerechten en specialiteiten die verschillen naargelang de streek waar men zich bevindt. In de typische Kroatische keuken weerspiegelt zich vooral de veelbewogen geschiedenis van vele buitenlandse bezettingen die er hun sporen hebben nagelaten. Maar het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: een vers gevangen visje verschalken dat u wegspoelt met één van die goede streekwijnen uit het achterland, is hier al een kleine belevenis! Dat geldt ook voor de (vaak religieus getinte) volksfeesten met muziek, dans, lekker eten en drinken waar gasten van harte welkom zijn. Istrië weet wat vakantie betekent!

De kleine ronde stenen huisjes die u her en der in het landschap van Istrië ziet staat, zijn Kazun. Boeren gebruikte dit als opslagplaats voor hun water en eten, ze werkte op het land erachter. Weing zijn er nog bewaard gebleven.

Foto's algemeen: