Vakantieparken in Europa

La Francesca

Gebied:
Italië, Ligurië
Plaats:
Bonassola
Contact:
Martin
Talen:
Nederlands, Duits, Engels, Italiaans

Algemeen:

Het vakantiepark is gelegen in een beschermd gebied dicht bij het Nationale Park van Cinque Terre. De klimatologische eigenschappen van La Francesca zijn te danken aan de gunstige positie gericht naar het zuiden en beschermd tegen de Noordenwind. De temperaturen komen tijdens de koudste maanden zelden onder de 10° , het weer is droog en zonnig voor het grootste gedeelte van het jaar, in de zomer staat er altijd een verkoelende wind. De soms hevige regens, verscherpen de geuren van het bos, terwijl in de winter het citrusfruit groeit en de rozen uitkomen. De toeristen, die tegenwoordig steeds meer verlangen naar ongerepte plaatsen, vinden in La Francesca de ideale plaats voor een verblijf in alle seizoenen. La Francesca ligt in een baai en kijkt uit op de zee van Cinque Terre met drie mooie baaien, tussen Punta del Carlino en Punta Gone. Het wilde en charmante landschap biedt geologisch karakteristieke en opmerkelijke rotsachtige beddingen. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van een zeevakantie, ver van lawaai en drukte, in een baai met glashelder water, dat door anjers en venkel wordt omringd. In kleine inhammen tussen de rotsen is het fijn om te zwemmen en te zonnebaden. Voor kinderen is er een zwembad dichtbij de zee.

Parkfaciliteiten:

De volledig uitgeruste huizen, van verschillende grootte (2-8 gasten), zijn voorzien van alle moderne comfort: koelkast, kookplaat, badkamer met douche, telefoon, brandkast, TV aansluiting voor internationale ontvangst, centrale verwarming en een mooi terras met uitzicht op de zee. Faciliteiten: Restaurant, Minimarket, Wasserette, 2x bar, 2x zwembad, Gymnastiekzaal, Kiezelstrand, 2x tennisbaan, Kinderspeelplaats, Privé parkeren, Bibliotheek, Receptie.

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Met de auto zijn bijvoorbeeld Pisa, Lucca, Florence of Genova (met het grootste zeeaquarium van Europa!) goede bestemmingen voor dagtochten. Er zijn ook goede treinverbindingen met een vrij grote frequentie. Genova kan ook per boot worden bezocht (vrij duur maar wel een aanrader!!) Levanto is een zeer goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Cinque Terre, 5 schilderachtige dorpen tegen de rotsen van de kust en uitgeroepen door de Unesco tot World Heritage, via wandelpaden langs de zee of via een comfortabele trein of bootverbinding. Een dagje met de auto kris kras door het achterland biedt ook vele verassingen in de vorm van schitterende uitzichten en schilderachtige dorpjes, waar je heerlijk kunt eten tussen de plaatselijke bevolking.