Vakantieparken in Europa

Bungalowpark Kanegra

Gebied:
Kroatie, Istrië
Plaats:
Umag-Savudrija

Algemeen:

Het ruim opgezette vakantiepark Kanegra ligt direct aan zee. De diverse stranden die bij het park horen bieden je de gelegenheid om te kiezen waar je gaat relaxen. Ook zijn er verschillende faciliteiten om de dag te vullen. In het centrum van Umag (ca. 10km.) zijn verschillende gezellige restaurantjes waar u de avond kunt doorbrengen. Daarbij komt dat het park ook nog eens in een bosrijke omgeving ligt. Een deel van het park is enkel geschikt voor nudisten waar een seperaat strand bij hoort. Of je nu van zon, zee, strand, bossen of stadse gezelligheid houdt, alle ingeredienten zijn hier aanwezig.

Parkfaciliteiten:

Algemeen Park
 • Excursies
 • Parkeerplaats
 • Receptie
Boodschappen
 • Supermarkt
Outdoor Actief
 • Bootverhuur
 • Fietsverhuur
 • Midgetgolf
 • Tafeltennis
 • Tennisbaan
Uitgaan
 • Bar
 • Discotheek
 • Restaurant
 • Snackbar

Vakantiehuisje Kanegra

woonkamer 2-pers. slaapbank TV (satelliet) slaapkamer 2x 1-pers. bed badkamer Bad of douche Algemeen Keuken Balkon of terras Tuinmeubilair Kinderbed (op aanvraag)

Slaapkamers:
1
Personen:
4
Oppervlakte:
37 m²

Vakantiehuisje Kanegra

woonkamer 2x 1-pers. slaapbank TV (satelliet) slaapkamer 1-pers. bed slaapkamer 2x 1-pers. bed badkamer Bad met douche Wastafel Toilet Algemeen Hal Kitchenette Balkon of terras Tuinmeubilair

Slaapkamers:
2
Personen:
5
Oppervlakte:
48 m²

Vakantiehuisje Kanegra

woonkamer 2-pers. slaapbank TV (satelliet) slaapkamer 2x 1-pers. bed slaapkamer 2x 1-pers. bed badkamer Bad of douche Algemeen Keuken Balkon of terras Tuinmeubilair Kinderbed (op aanvraag)

Slaapkamers:
2
Personen:
6
Oppervlakte:
60 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Het land van de duizend meren, Istrië is het meest westelijke deel van Kroatië en het mooiste schiereiland van de Adriatische Zee. Men vindt er een interessante mix van mediterrane sfeer, zon, zee, kristalhelder water en stranden die met hun mooie flaneerboulevards doen denken aan tropische paradijzen. Het schiereiland is bovendien omgeven door leuke dorpen met smalle straatjes en verscholen terrasjes. Bijna op het puntje ligt Pula, met zijn grillige kustlijn met vele inhammen en romantische strandjes. De combinatie van tien uur zon per dag in de zomer en honderden kilometers kust vormen het fraaie decor voor een ideale vakantie. Bovendien hebben de toeristenorganisaties een aantal traditionele feesten omgetoverd in aantrekkelijke evenementen, waarbij lokale muziek en dans een grote rol spelen. Daarnaast worden er steeds meer 'festivals' georganiseerd, met klassieke muziek, popmuziek, opera, film, ballet, theater - in de zomer is er altijd wel ergens iets te beleven.

In de jaren zestig was Joegoslavië een aantrekkelijk vakantieland. De natuur was er schitterend en je kon er goed en niet duur eten en drinken. Dat feest wilde men thuis wel voortzetten en zo schoten de zogenaamde Balkan-restaunts dan ook als paddestoelen uit de grond. De politiek gooide roet in het eten, maar de keuken bleef populair. Zij bestaat uit tal van inheemse gerechten en specialiteiten die verschillen naargelang de streek waar men zich bevindt. In de typische Kroatische keuken weerspiegelt zich vooral de veelbewogen geschiedenis van vele buitenlandse bezettingen die er hun sporen hebben nagelaten. Maar het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: een vers gevangen visje verschalken dat u wegspoelt met één van die goede streekwijnen uit het achterland, is hier al een kleine belevenis! Dat geldt ook voor de (vaak religieus getinte) volksfeesten met muziek, dans, lekker eten en drinken waar gasten van harte welkom zijn. Istrië weet wat vakantie betekent!

De kleine ronde stenen huisjes die u her en der in het landschap van Istrië ziet staat, zijn Kazun. Boeren gebruikte dit als opslagplaats voor hun water en eten, ze werkte op het land erachter. Weing zijn er nog bewaard gebleven.

Foto's algemeen: