Vakantieparken in Europa

Bungalowpark De Friese Wadden

Algemeen:

Het ruim opgezette Recreatiepark de Friese Wadden is een zeer veelzijdige locatie op meerdere fronten. U heeft allereerst de keuze uit legio accommodaties. Een typisch geval van; voor ieder wat wils. Het vakantiepark zelf beschikt over diverse faciliteiten zoals een buitenzwembad met apart kinderbad, tennisbaan, tafeltennis en een mooi speelterrein waar kinderen de ruimte hebben voor sport en spel.

Denkt u aan Friesland, dan denkt u aan water. Dat is in Tzummarum niet anders. Echter is dat in dit geval niet vanwege de talloze meren, maar vanwege de Waddenzee dat op 2,5km. van het vakantiepark gelegen is. In de karakteristieke havenstad Harlingen (ca. 14km.) treft u vele restaurants, winkels en kunt is bovendien het vertrekpunt van de boot naar Terschelling. Ook is het mogelijk hier een heerlijke stranddag door te brengen. Een andere stad die het bezoeken waard is, is het historische Franeker (ca. 5km.). De vele fietsroutes in de omgeving zullen u de weg wijzen langs deze en andere bijzondere bezienswaardigheden. Geen fiets? Geen probleem! Via het park kunt u fietsen huren. Voor een echte stedentrip zijn Leeuwarden (ca. 23km.) en Groningen (ca. 86km.) absolute aanraders en daarbij eenvoudig en snel bereikbaar.

De vele mogelijkheden kunnen een dag vullend programma vormen. Dan is het extra prettig om te weten dat u bij terugkomst op Recreatiepark de Friese Wadden terecht kunt bij het cafetaria voor een snelle snack of bij het sfeervolle restaurant direct tegenover het park.

Parkfaciliteiten:

Algemeen Park
 • Internettoegang
 • Parkeerplaats
 • Receptie
 • Wasgelegenheid
Attracties
 • Zwemvijver
Outdoor Actief
 • Fietsen
 • Jeu de boules
 • Tennisbaan
 • Wandelen
Uitgaan
 • Bar
 • Restaurant
Voor kinderen
 • Speeltuin

Vakantiehuis Tzummarum

Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 1-persoonsbed(den) x 2 Woonkamer met open keuken Badkamer Toilet: warm en koud water, Douche Terras of vergelijkbaar Open terras

Slaapkamers:
1
Personen:
2
Oppervlakte:
30 m²

Bungalow Horizon

Parterre Hal Woonkamer TV (kabel), Kachel (hout), DVD-speler, Netflix, CD-speler Open keuken Combimagnetron, Afwasmachine, Koel-/vriescombinatie Badkamer Bad of douche, Wastafel, Toilet Op de 1e etage 3x Slaapkamer 2-pers. bed of 2x1 pers. Bedden Overloop Algemeen Douche (buiten) Sauna Jacuzzi (buiten) Verwarming (CV) Terras Tuin (omheind) Tuinmeubilair Zwembad (gedeeld met andere gasten)

Slaapkamers:
3
Personen:
6
Oppervlakte:
120 m²

Bungalow Kloostermop

Parterre Hal Woonkamer TV (kabel), DVD-speler, CD-speler Open keuken Combimagnetron, Afwasmachine, Koel-/vriescombinatie Slaapkamer Stapelbed Badkamer Bad of douche, Wastafel, Toilet Op de 1e etage 2x Slaapkamer 2-pers. bed of 2x1 pers. Bedden Overloop Algemeen Verwarming (CV) Terras Tuin Tuinmeubilair Zwembad (gedeeld met andere gasten)

Slaapkamers:
3
Personen:
6
Oppervlakte:
120 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Tot de provincie behoren de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze zijn respectievelijk per veerboot bereikbaar vanuit Harlingen, Holwerd of Lauwersoog.

Friesland heeft een uitgesproken agrarisch karakter en staat bekend om zijn veeteelt en zuivelindustrie. Binnen het Friese cultuurgebied worden nog drie grote gebieden onderscheiden: de Kleistreek, de Friese Wouden en de Zuidwesthoek.

Er is ook duidelijk sprake van een eigen cultuur. Een belangrijk element daarvan is de Friese taal, erkend als “2e rijkstaal”, die veel gesproken en geschreven wordt. ’s Zomers wordt er veel gekaatst en ook het fierljeppen, Skûtsjesilen en de Alve Stedentocht horen bij Friesland. In De Friese Elf Steden wordt met veel enthousiasme geschaatst, geroeid en gefietst. Ontelbare kerktorens, kronkelende sloten, weidse meren en weilanden, pittoreske dorpen en steden, binnen- en buitendijken,

Friese paarden, dijkschapen en koeien, karakteristieke zeilschepen, kop-hals-romp boerderijen, de Waddenkust en het IJsselmeer en het afwisselende landschap zorgen voor een typische Friese sfeer. Om daar van te genieten kunt u Friesland, dat is bezaaid met fiets- en wandelroutes, het beste langzaam nemen. De "Gouden Cirkel’ is het gebied rondom de oude Zuiderzee, nu het IJsselmeer. U vindt er vele historische handels- en havensteden.

Foto's algemeen: