Vakantieparken in Europa

Vakantiepark La Boverie

Algemeen:

Bungalowpark La Boverie ligt aan de oever van de Ourthe in een bosrijke omgeving in Jupille. Dit plaatsje ligt centraal in de Ardennen, 4 km ten noorden van La Roche met haar hooggelegen kasteelruïne. U bewoont één van de 280 vrijstaande houten bungalows die in groepjes verspreid langs de groene zones met fruitbomen staan. De kinderen ravotten veilig op de tussenliggende gazons en in de vier speeltuintjes op het park. Op het vakantiepark parkeert u op een centrale parkeerplaats, er is geen mogelijkheid om met uw auto tot aan de bungalow te rijden. Op het vakantiepark zijn de chalets allemaal naar de smaak van eigenaar, dus steeds iets anders ingericht U vindt op bungalowpark La Boverie een winkel, wasserette, snackbar en café-restaurant.

Parkfaciliteiten:

Algemeen Park
 • Parkeerplaats
 • Receptie
 • Wasgelegenheid
Boodschappen
 • Winkel
Outdoor Actief
 • Sportveld(en)
 • Tafeltennis
 • Tennisbaan
 • Vissen
Uitgaan
 • Bar
 • Restaurant
 • Snackbar
Voor kinderen
 • Speeltuin

Chalet La Boverie

Parterre Woonkamer 2-pers. slaapbank TV (kabel) Open keuken oven Slaapkamer 2-pers. bed Slaapkamer stapelbed Badkamer ligbad Algemeen Balkon of terras Verwarming (elektrisch) Tuinmeubilair

Slaapkamers:
2
Personen:
6
Oppervlakte:
54 m²

Chalet La Boverie

Parterre Woonkamer 2-pers. slaapbank TV (kabel) DVD-speler Open keuken combimagnetron Slaapkamer 2-pers. bed Slaapkamer stapelbed Badkamer ligbad Algemeen Balkon of terras Verwarming (elektrisch) Tuinmeubilair

Slaapkamers:
2
Personen:
6
Oppervlakte:
54 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Het zuidoostelijk hoger gelegen deel van België, gevormd door de provincies Luik, Namen en Luxemburg staat beter bekend als de Ardennen.

De naam Ardennen is afgeleid van het Keltische 'ardu', wat stil of hoog betekent en wordt voor het eerst vermeld in Julius Caesars relaas 'Over de Gallische Oorlog', waarin hij de opmerking maakte die ieder Belgisch kind vanaf de eerste klas leert: "De Belgen zijn de dappersten van alle Galliërs".

Het gebied vormt zowel een geografische, als een culturele eenheid die echter betrekkelijk is, want de streek omvat een aantal hoogvlaktes met elk een eigen karakter. Langs de Duitse grens liggen de Hautes Fagnes (de Hoge Venen), een hooggelegen en onherbergzaam, maar tevens schitterend moerasgebied. Het andere uiterste is het Land van Gaume in het zuiden, een licht glooiend mergelland dat deel uitmaakt van Lotharingen. Beschut van de noordenwinden heeft het dan ook een zachter klimaat. De eigenlijke Hoge Ardennen bestaan uit een bergmassief, met hoogtes variërend tussen 500 en 600 meter en begroeid met uitgestrekte wouden. Diepe rivierdalen en steile rotswanden geven het Ardennen woud een woest, bergachtig aanzien dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op zowel natuur-, rust- als sportliefhebbers. Het landschap kenmerkt zich door bossen, steile rotswanden (bergbeklimmen) en rivieren (kanoën en kajakken). De Ardennen is een perfect vakantiegebied, niet alleen voor wie het natuurschoon weet te waarderen, maar ook voor hen die een actieve vakantie zoeken.

Foto's algemeen: