Vakantieparken in Europa

Bungalowpark Les Doyards

Algemeen:

Vakantiepark les Doyards ligt aan het gelijknamige meer midden in Vielsalm in de Hoge Ardennen Op het kleinschalige parkje vindt u receptie, bar met terras, restaurant (ook meeneemmaaltijden) en een sporthal met o.a. tennisbaan, sauna en solarium. De grote speeltuin is heerlijk voor de kleintjes. Aan het meer is een fijne ligweide en u kunt roeibootjes en waterfietsen huren . In de winter kunt u op 15 km van het park langlaufen en alpineskiën in Baraque de Fraiture. Vielsalm is een vriendelijke toeristenplaats in het groene hart van de Ardennen, 70 km ten zuiden van Luik. Les Doyards ligt aan de oevers van het 14 ha grote recreatiemeer van Vielsalm. U woont hier centraal voor het ontdekken van de bezienswaardigheden van de Ardennen op dit autovrije park, op loopafstand van het gezellige centrum van Vielsalm. De directe omgeving biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes voor het hele gezin. De woningen van het type A en B zijn appartementen in een terrasvormig gebouw met 4 etages. De geschakelde bungalows type C en D liggen dichtbij de oever van het meer. Een openluchtzwembad en een overdekt zwemparadijs liggen op 2 km. Vakantiepark Les Doyards is het enige vakantiepark in de Ardennen dat gemakkelijk per trein te bereiken is.

Parkfaciliteiten:

Receptie, bar, restaurant, speeltuin, sporthal met tennisbaan, sauna en solarium. Aan het meer is een fijne ligweide. Roeiboot en waterfietsenverhuur. In de winter kunt u op 15 km van het park langlaufen en alpineskiën in Baraque de Fraiture.

Bungalow Les Doyards, Type C

Slaapkamer 1-persoonsbed(den) x 2 Slaapkamer Stapelbed x 2 Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer Opklapbed(den) of matras(sen) x 2 Badkamer Toilet: warm en koud water, Douche

Slaapkamers:
4
Personen:
8
Oppervlakte:
68 m²

Bungalow Les Doyards

Slaapkamer Stapelbed x 2 Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 2-persoonsbed(den) Slaapkamer 1-persoonsbed(den) x 2 Toilet Toilet:koud water Badkamer Warm en koud water, Ligbad

Slaapkamers:
4
Personen:
8
Oppervlakte:
68 m²

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.

Omgeving:

Het zuidoostelijk hoger gelegen deel van België, gevormd door de provincies Luik, Namen en Luxemburg staat beter bekend als de Ardennen.

De naam Ardennen is afgeleid van het Keltische 'ardu', wat stil of hoog betekent en wordt voor het eerst vermeld in Julius Caesars relaas 'Over de Gallische Oorlog', waarin hij de opmerking maakte die ieder Belgisch kind vanaf de eerste klas leert: "De Belgen zijn de dappersten van alle Galliërs".

Het gebied vormt zowel een geografische, als een culturele eenheid die echter betrekkelijk is, want de streek omvat een aantal hoogvlaktes met elk een eigen karakter. Langs de Duitse grens liggen de Hautes Fagnes (de Hoge Venen), een hooggelegen en onherbergzaam, maar tevens schitterend moerasgebied. Het andere uiterste is het Land van Gaume in het zuiden, een licht glooiend mergelland dat deel uitmaakt van Lotharingen. Beschut van de noordenwinden heeft het dan ook een zachter klimaat. De eigenlijke Hoge Ardennen bestaan uit een bergmassief, met hoogtes variërend tussen 500 en 600 meter en begroeid met uitgestrekte wouden. Diepe rivierdalen en steile rotswanden geven het Ardennen woud een woest, bergachtig aanzien dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op zowel natuur-, rust- als sportliefhebbers. Het landschap kenmerkt zich door bossen, steile rotswanden (bergbeklimmen) en rivieren (kanoën en kajakken). De Ardennen is een perfect vakantiegebied, niet alleen voor wie het natuurschoon weet te waarderen, maar ook voor hen die een actieve vakantie zoeken.

Foto's algemeen: