×
Facebook
Vakantieparken in Europa

Vakantiepark Les Cottages Du Lac

Algemeen:

Vakantiepark les Cottages du Lac ligt direct aan het meer van Biscarrosse-Parentis, 35 km ten zuiden van het stadje Arcachon en de gelijknamige baai. Het omliggende bosgebied, het grootste in Europa, biedt een ware zuurstofbel aan liefhebbers van natuur, wandelen en fietsen. U wandelt vanuit uw woning direct naar de zandstrandjes van het meer, waar u kunt watersporten en zwemmen maar ook prima kunt vissen op snoek, karper, baars en voorn. Zomers is een zeilschool aanwezig en kunt u een bootje huren. De Atlantische zeestranden van Mimizan of Biscarrosse, hotspots voor golfsurfers en zonaanbidders liggen ieder op ongeveer 20 km, zonder uiteraard een bezoek aan het volledig gerestaureerde stadscentrum van Bordeaux (werelderfgoed Unesco) te vergeten. Woningtype Type A betreft een chalet met zicht op de het park, woningtype Type B betreft chalet met meerzicht, woningtype Type C betreft een appartement met zicht op het park en is gelegen op de BG of op de eerste etage.
Gebied:
Frankrijk, Atlantische kust, Atlantische kust
Plaats:
Parentis-En-Born

Kaart:

De ligging van het vakantiepark op deze digitale kaart is soms gebaseerd op het centrum van de plaats waar deze ligt. De getoonde ligging kan dus afwijken van de werkelijke ligging.
Routebeschrijving:

Omgeving:

Langs de Franse Atlantische kust liggen onder een zacht klimaat pittoreske dorpjes en vissershaventjes, mondaine steden en aantrekkelijke natuurgebieden. De Loire vormt een duidelijke scheiding tussen twee culturen: in het noorden zijn de mensen wat koeler; beneden de rivier proeft u reeds het warme zuiden. Daar belandt u dan ook al snel in chique en drukbezochte badplaatsen zoals Les Sables d'Olonne en la Baule aan de Côte d'Amour. Bovendien bent u niet ver van het mondaine Biarritz in de Pyrenées Atlantiques met zijn rotsachtige kust.

Maar ook dennenbossen, zonnebloemen en wijnranken bepalen het karakter van dit sfeervolle gebied. En aan de Côte Sauvage ontdekt u weer een heel ander landschap: hier hebben de zandstranden plaats gemaakt voor rotsen en zware keien. Speciaal aangelegde pistes cyclables, fietswegen ver van het soms drukke autoverkeer, voeren u aan de kustlijn met zijn indrukwekkende klippen langs antieke zoutpannen.

De turbulente geschiedenis en rijke cultuur van West-Frankrijk herleven binnen de zware muren van Bayonne, langs de door romaanse kerkjes gemarkeerde, oude pelgrimsroutes door Charentes en in het statige 18e-eeuwse centrum van Bordeaux - na Marseille de oudste handelshaven van Frankrijk.

Zoekt u absolute stilte, dan moet u beslist naar het Parc Naturel de la Brière. Neem plaats in een platte bark en laat u door het stille moerasgebied varen. Of verken deze schitterende streek per huifkar! Op culinair gebied is het smullen van de Fruits de mer-schotels: oesters, venusschelpen, mosselen, krab, langoustines, garnalen en alikruiken. Lekker met een glas koele Muscadet!

Foto's algemeen: